Radio Tango

Current track

Title

Artist


Foodtrucks i Oslo

Written by on 23. november 2022

Matvogner på Rådhusplassen

Oslos mattilbud er i stadig vekst, men det er ikke bare i byens mange restauranter og kaféer du kan få deg en skikkelig måltid.

Foodtrucks, eller matvogner, er en genial måte å spise mens du er på farten, og Oslos foodtrucks tilbyr alt fra fish & chips til gyros og vegansk thaimat. Her gir vi deg en oversikt over noen de matvognene du kan finne rundt omkring i Oslo.

Merk at informasjonen under kan endre seg fort. Den enkleste måten å sjekke hvor din favoritt-vogn befinner seg fra dag til dag er å sjekke vognens Facebook-side. Generelt er Aker Brygge og Rådhusplassen gode steder å dra på foodtruck-jakt.

Takoyaki Norge

Takoyaki er en hvete-basert ball fylt med blekksprut. Selv om matvogna er oppkalt etter den japanske matretten, serverer vogna andre retter fra soloppgangens land til en fin pris. Vogna finner du på Rådhusplassen og i Spikersuppa.

Sjekk Takotakis Facebook-side

Takoyaki foodtruck

Good Mood Streetfood

Good Mood Streetfood er enkel og velsmakende mat på hjul. Hjemmelagde burgere, gryteretter, bakte poteter, wraps og «byens beste ostesmørbrød» står på menyen. Du finner én vogn på Aker Brygge, én på SALT og en som rullerer på ulike steder.

Sjekk Good Mood Streetfoods Facebook-side.

Go’Grilla

Go’Grilla har som mål å bli et godt alternativ til hurtigmat med sine hjemmelagde burgere, pølser og søtpotet-fries. Vognene finner du for tiden på Rådhusplassen og ved Bislett stadion.

Sjekk Go’Grillas Facebook-side.

Foodtruck på Rådhusplassen

Helt Rå

Helt Rå serverer ekte Thai streetfood med mange vegan-vennlige godbiter på menyen. For tiden finnes det flere vogner med tilhold på Rådhusplassen og Aker Brygge, og i blant ved Sentralstasjonen eller Majorstukrysset.

Sjekk Helt Rås Facebook-side.

Gillikin’s puffs

Lyst på dessert? Ta turen til Gilkins puffs! Spesialiteten deres er små, frityrstekte donut-kuler, sprø på utsiden og luftige på innsiden. Puffsene er håndlagede og veganske, og tilberedes mens du venter så de alltid er ferske. Hos Gilikins får du også is, milkshake, varm og kald sjokolade og andre gode ting. Vogna holder blant annet til på Youngstorget.

Sjekk Gilikins puffs Facebook-side.

Gilikins puffs foodtruck

 

 

La Piada – Catering med Foodtruck

La Piada gir deg italiensk gatemat av ypperste kvalitet. Pizza, scampi & calamari og andre italienske godbiter står på menyen. La Piada har blant annet stått foran Rådhuset og på Aker Brygge.

Sjekk La Piadas Facebook-side

 

Anne på Landet

Anne på Landet selger håndlaget, gjerne håndplukket, norsk mat. Vogna bor på Svartskog, men reiser rundt til folk ved behov. I tillegg til vogna holder Anne også til på en café på stranden i Hvervenbukta, i Hønse-Lovisas Hus og i Frognerparken.

Sjekk Anne på Landets Facebook-side.

Anne på landet

Flere foodtrucks:

Ricksha – pakistani Streetfood (pakistansk gatemat, fast tilhold på Youngstorget)

Churros (spanske Churros, fast tilhold på Stortorget)

Streetalia (italiensk mat, kjører litt rundt i sentrum)

 

Kompass & Co (Grønn mat, lagd av ungdommer, ikke fast tilholdssted)

Moon Moon Food Truck (Asiatisk gourmet streetfood, Rådhusplassen og Oslo S)