Radio Tango

Current track

Title

Artist


100: Madrugada ute med ny låt

Written by on 11. september 2021

Da de tre gjenlevende originalmedlemmene i Madrugada kom sammen for å feire 20-årsjubileet til debutalbumet «Industrial Silence» i 2019, førte det ikke bare til oppunder 100 konserter – inkludert et triumftog på det europeiske kontinentet, festivaler over hele Norge og to utsolgte kvelder i Oslo Spektrum.

Det medførte også at bandet forsto at de var savnet – og at de hadde savnet hverandre. Ikke minst innebar det eksepsjonelt god stemning.

Les på F7: Living Library: – Her kan du «låne» et menneske

Sivert Høyem (vokal, gitar), Frode Jacobsen (bass) og Jon Lauvland Pettersen (trommer) er alle enige om én ting: Så tilfredsstillende og gøy som det var i 2019, hadde det aldri vært på Madrugada-turné før.

– Det føltes lett, ler Høyem to år senere. – Tro meg, det har aldri føltes lett før!

De gode følelsene innad i bandet måtte brukes til noe. Da det ble klart at Madrugada ikke følte seg ferdige med å spille konserter, ble det raskt enighet om at ny musikk måtte skrives og utgis.

Magien og kjemien fra konsertene lot seg uten videre overføre til øvingslokalet. Ånden fra bandets tidlige dager ble holdt i hevd i form av lange, kreative jam-sessions. Det kom mye musikk, de fikk dreis på en del gamle ideer fra skrivebordsskuffen, og i februar 2020 dro bandet til Los Angeles for å spille inn album.

Lite visste de da at verden snart skulle stenge ned, og at prosessen frem mot ferdig plate skulle bli mer komplisert enn de hadde sett for seg. Mer om det ved et senere tilfelle.

«Nobody Loves You Like I Do» er den første smakebiten på det som blir Madrugadas første album siden «Madrugada» (2008) – og det første uten gitaristen Robert Burås, som døde i 2007.

Låta hadde akkurat premiere på Youtube. Bandet er tilstede live på chatten under premieren:

Les mer om Madrugada og andre musikknyheter her