Radio Tango

Current track

Title

Artist


99:‘Yes Sir, I Can Boogie’ sangerinne María Mendiola er død

Written by on 12. september 2021

María Mendiola, best kjent som halvparten av den spanske duoen Baccara som sang diskosangen ‘Yes Sir, I Can Boogie’, er død 69 år gammel.

Sangeren døde lørdag morgen (11. september) i Madrid omgitt av familien. Hennes død ble bekreftet av bandkamerat Cristina Sevilla på Baccaras offisielle Instagram -side.

Les: 100: Madrugada ute med ny låt

«Hvor vanskelig det er for meg å publisere dette,» begynte innlegget til Sevilla. “Min kjære Maria, fantastiske artist, men for meg fremfor alt … Min venn, har forlatt oss i dag. Ord kan ikke komme fram … Jeg kan bare takke så mye kjærlighet for hvordan jeg har mottatt fra hennes side og fortelle henne hva jeg så mange ganger hadde muligheten til å si til henne i livet … Jeg elsker deg. ”

Familien til Mendiola ga også ut en uttalelse og skrev: «Hun vil alltid bli husket for sin kjærlighet, engasjement og respekt for musikkens og tolkningens verden. Vi vil alltid huske smilet hennes. ”

Mendiola dannet Baccara i 1977 med en annen sanger, Mayte Mateos, som møttes da de begge var flamencodansere på øya Fuerteventura. Etter å ha blitt oppdaget av et plateselskap, ble duoen signert til RCA Records i Storbritannia.

Deres første singel, ‘Yes Sir, I Can Boogie’, toppet listene i 10 europeiske land i 1977, inkludert Storbritannia, og har siden blitt en diskoklassiker. Den har solgt over 16 millioner eksemplarer.

Les på Sporten: Manchester City tilbudt 1,5 milliard kroners stjerneskudd som Manchester United elsker

Sangen ble deretter dekket av slike som Sophie Ellis-Bextor, The Fratellis og Goldfrapp, og tjente et nytt liv tidligere i sommer da det skotske internasjonale fotballaget vedtok det som en uoffisiell hymne på Euro 2020.

«Jeg trodde aldri jeg skulle være på hitlistene igjen. Jeg er ikke ung lenger, men jeg antar at det viser at jeg fortsatt kan boogie, sa Mendiola den gangen. – Skottlands lag har minnet folk om at vi eksisterer, noe som er veldig hyggelig.

Duoens selvtitulerte debutalbum fra 1977 ble gitt ut i hælene på ‘Yes Sir, I Can Boogie’, og ble en umiddelbar suksess. Oppfølgingssingelen «Sorry I’m A Lady» ga Baccara nok en topp 10-hit tidlig i 1978.

Samme år deltok duoen i Eurovision Song Contest med nyhetssangen ‘Parlez-Vous Français?’. De representerte Luxembourg og tok sjuendeplassen, og tapte mot Israels Izar Cohen og sangen ‘A-Ba-Ni-Bi’.

Baccara

Bandet skulle gi ut to album til, men på midten av 80-tallet gikk Mendiola og Mateos hver til sitt og lanserte to konkurrerende versjoner av Baccara (kalt Baccara og New Baccara) som hver spilte inn og turnerte hver for seg.

Mendiolas inkarnasjon av bandet-New Baccara, med co-vokalist Marisa Pérez-scoret en trio med klubbhits på 1980-tallet med sangene ‘Touch Me’, ‘Fantasy Boy’ og ‘Call Me Up’. De dukket også opp på ITV -realityshowet Hit Me Baby One More Time i 2004, der tidligere popstjerner fremførte sin største hit sammen med en coverversjon.

Pérez forlot bandet i 2008 etter å ha blitt diagnostisert med leddgikt, og ble erstattet av Cristina Sevilla.

Tagged as