Radio Tango

Current track

Title

Artist


Frank Zappa ville samarbeide med Popol Vuh!

Written by on 28. oktober 2022

Frank Zappa hørte Popol Vuh på Kalvøya i 1973 og ble så begeistret over det han hørte at han ba om et møte for å diskutere et mulig samarbeid. Møtet mellom bandet og Frank Zappa fant sted på Grand Hotell i Oslo.

Hør «It was 50 years ago» her.

«Vi spilte før Frank Zappa og The Mothers of Invention på Kalvøyafestivalen i 1973 og han ba umiddelbart om å møte oss for å diskutere et mulig samarbeid. Helge Westbye fra plateselskapet vårt Polydor og jeg møtte Frank Zappa på Grand Hotell i Oslo og diskuterte muligheten for å gi ut våre plater i USA på Zappas egen label, Discreet Records. Han tok med vårt første album til USA etter konserten på Kalvøya og testet det på flere amerikanske radiostasjoner og fikk svært gode reaksjoner. Polydor Norge synes henvendelsen fra Zappa var svært interessant, men får tilbakemelding fra Polydor International at man vil beholde Popol Vuh i egen stall og avslår tilbudet» sier Thor Andreassen, trommeslager i Popol Vuh.

Les på Popidol: Iron Maiden kommer til Norge med «The Future Past»

Popol Vuh endret som kjent navn til Popol Ace da navnet var det samme som et tysk band som hadde eksistert lenger enn det norske.

Popol Ace’s utrolige historie inkluderer opp- og nedturer hvor Polydor International takket nei til tilbud om samarbeid mellom Frank Zappa og Popol Ace, men ja til Queens studiotekniker Mike Stone. Fra skitne og illeluktende øvelseslokaler i London til drømmeforhold på Ibiza og bondegård i Velindre i Wales der Genesis hadde spilt inn the Lamb. Videre til innspilling av albumet Stolen from Time i chateau d’Herouville studio utenfor Paris der Elton John hadde spilt inn mange av sine hits. Via turneer, konserter, TV-og radioopptredener i Skandinavia og ute i Europa og tilbake igjen.

«It Was 50 Years Ago Today» er en utgivelse hentet frem fra Sveriges Radio og NRKs arkiver. Dette for å markere at høsten 2022 er det 50 år siden Popol Ace lanserte sitt første album Popol Vuh, – en utgivelse som ble hedret med Norges første Spellemannpris!»

It was 50 years ago today»  blir sluppet både digitalt og som en lekker 3-LP boks produsert i begrenset opplag 11.november 2022 for å feire bandets liv og ettermæle -som en påminnelse om hvor store de faktisk var.

Les på Sporten: Tjener stort på at Barcelona, Atletico Madrid og Sevilla er ute

Idag samarbeider Popol Ace fortsatt med Helge Westbye.