Radio Tango

Current track

Title

Artist


«Kongen av twang-gitar» Duane Eddy er død

Written by on 2. mai 2024

I og med at «Kongen av twang gitar» Duane Eddy nå er død 86 år gammel er det på sin plass å forklare litt hva twang gitar er i tillegg til at du ser et eksempel i en opptreden på «Late Night with David Letterman»

En skarp og vibrerende tone, gjerne fra gitarens dypeste strenger og med mye klang!

Twang beskrives som lyden av å rocke vibratobaren mens du spiller noter på en elektrisk gitar. Gjerne en hulkropp Gretsch med Bigsby vibrato. Også (a/n/p) refererte noen ganger til den høye, jangle lyden til en Fender Telecaster i countrymusikk».

Les på F7: Benny Andersson lager jingler til Sveriges Radio

Duane Eddy sitt gitarspill har inspirert en rekke artister som John Fogerty og Bruce Springsteen

Eddy døde av kreft på sykehuset Williamson Health, opplyser kona Deed Abbate.

Duane Eddy var født i delstaten New York, men bodde i Arizona da han fikk sitt store gjennombrudd med låten «Rebel-‘Rouser» i 1958. Han ble også kjent for blant annet «Because They’re Young» og sin versjon av Henry Mancinis «Peter Gunn».

Eddy betegnes som en av rockehistoriens mest innflytelsesrike instrumentalister og var en stor inspirasjonskilde for artister som George Harrison, Bruce Springsteen og John Fogerty, skriver Guitar World.

Også Dave Davies i The Kinks, Hank Marvin i The Shadows og Mark Knopfler er blant dem som har uttalt at Eddys gitarspill har påvirket dem.

Les på Engelske klubber: Ny regel kan sende Erling Haaland rett i fanget på Real Madrid

Eddy ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame in 1994.

Tagged as