Radio Tango

Current track

Title

Artist


Nick Cave sier at «woke» har en «mangel på barmhjertighet og tilgivelse»

Written by on 31. mars 2024

Selv om Cave er «helt for»sosial rettferdighet», er han ikke «enig i metodene som brukes for å nå dette målet – å stenge ned folk, kansellere folk»

66.åringen er vokalist i bandet Nick Cave & The Bad Seeds som i år har 40års jubileum, med nytt album og turne.

Les på F7: Avengers stjerne tilbudt rollen som James Bond

Nick Cave har kritisert «woke culture» for dens «mangel på barmhjertighet» og «mangel på tilgivelse».

I et nytt intervju med The Guardian diskuterte artisten offentlighetens misforståelse av politikken hans etter at han kalte seg «temperamentsmessig konversativ» i memoarene Faith, Hope and Carnage.

Cave fortsatte med å benekte at han var en Tory, og sa at han aldri hadde stemt på partiet – men han identifiserte seg med uttrykket for øvrig. «Konservatisme er et vanskelig ord å snakke om i Storbritannia, fordi folk umiddelbart tenker på tories,» begynte han. «Men jeg tror liten-C-konservatisme er noen som har en grunnleggende forståelse av tap, en forståelse av at det å trekke noe ned er lett, å bygge det opp igjen er ekstremt vanskelig.»

Han tok også opp beskyldninger om at han var «anti-woke»; i 2019 sa sangeren at han ble «frastøtt» av «wokeness» og dens «mangel på ydmykhet». I sitt Guardian-intervju presiserte Cave at «konseptet om at det er problemer med verden vi må ta tak i, for eksempel sosial rettferdighet; Jeg er helt nede med det.»

Les på Sporten: Hadde Alex Ferguson fått viljen sin ville Solskjær ikke spilt for Manchester United

En av Nick Cave & The Bad Seeds hitter Into My Arms  handler om å ta vare på hverandre, noe han mener woke-bevegelsen mangler.

Han spesifiserte imidlertid at han ikke var «enig i metodene som brukes for å nå dette målet – å stenge ned folk, kansellere folk».

«Det er mangel på barmhjertighet, mangel på tilgivelse,» sa han. «Disse går mot det jeg grunnleggende tror på et åndelig nivå, så mye som noe annet. Så det er en vanskelig en. Problemet med at rett tar tak i dette ordet er at det har gjort diskusjonen umulig å ha uten å måtte slutte seg til en hel haug med tullejobber som har sine problemer med det.»

NME snakket med Cave i mai i fjor, hvor han åpnet opp om det kompliserte forholdet mellom dydighet og «god» kunst: «Jeg tror ikke det er en ulykke, eller det ser ut for meg at det er en viss sammenheng mellom grenseoverskridende og dårlig. oppførsel og god kunst. Det er ingen tilfeldighet at de virkelig flotte tingene ofte lages av de mest problematiske menneskene.

«Jeg forstår det ikke helt, men det er absolutt ingen beregning som sier at dydighet er god kunst. Hvis du begynner å se deg om etter de flinke menneskene som lager god kunst, slår samtalen seg veldig raskt. Alle de flotte tingene ser ut til å være laget av folk som på en eller annen måte er ute av drift på en eller annen måte.

Nick Cave & The Bad Seeds forbereder seg på å gi ut sitt nye album ‘Wild God’, som er satt til 30. august. Cave har kalt det «en komplisert plate, men den er også dypt og gledelig smittsom.»

Bandet skal turnere albumet i hele Storbritannia og Europa fra og med september i år. Dry Cleaning, The Murder Capital og Black Country, New Road vil alle støtte Cave & The Bad Seeds.

Nick Cave & The Bad Seeds’ turnédatoer for 2024 er:

SEPTEMBER
24 – Oberhausen, Tyskland – Rudolf Weber ARENA
26 – Amsterdam, Nederland – Ziggo Dome
29 – Berlin, Tyskland – Uber Arena

OKTOBER
2 – Oslo, Norge – Oslo Spektrum
3 – Stockholm, Sverige – Hovet
5 – København, Danmark – Royal Arena
8 – Hamburg, Tyskland – Barclays Arena
10 – Lodz, Polen – Atlas Arena
11 – Krakow, Polen – TAURON Arena
13 – Budapest, Ungarn – Papp László Sportaréna
15 – Zagreb, Kroatia – Arena Zagreb
17 – Praha, Tsjekkia – O2 arena
18 – München, Tyskland – Olympiahalle
20 – Milano, Italia – Milan Forum
22 – Zürich, Sveits – Hallenstadion
24 – Barcelona, Spania – Palau Sant Jordi
25 – Madrid, Spania – WiZink Center
27 – Lisboa, Portugal – MEO Arena
30 – Antwerpen, Belgia Sportpaleis

NOVEMBER
2 – Leeds, Storbritannia – første direkte arena
3 – Glasgow, Storbritannia – OVO Hydro
5 – Manchester, Storbritannia – AO Arena
6 – Cardiff, Storbritannia – Utilita Arena
8 – London, Storbritannia – O2
12 – Dublin, Irland – 3Arena
15 – Birmingham, Storbritannia – Resorts World Arena
17 – Paris, Frankrike – Accor Arena

Tagged as

Continue reading