Radio Tango

Current track

Title

Artist


Neil Young tvinger Spotify til å velge mellom Joe Rogan og han selv

Written by on 26. januar 2022

Podkasteren Joe Rogan spyr ut feilinformasjon og konspirasjonsteorier via strømmetjenesten til Spotify.

Neil Young vil ha musikken sin vekk fra Spotify fordi strømmetjenesten slipper til komikeren og podkasteren Joe Rogan uten å ha noen politikk vedrørende feilinformasjon.

Les på Sporten: Roy Hodgson på plass for klubb nummer 17 i sin 47 år lange lederkarriere

 

«De kan ha Rogan eller Young. Ikke begge, skriver Neil Young mandag i et åpent brev til sitt management og plateselskap, som han også publiserte på sitt eget Neil Young Archives-nettsted – men senere tok han det bort» ifølge BBC.

«Jeg vil at dere skal la Spotify få vite i dag at jeg ønsker all min musikk bort fra plattformen deres, het det fra Neil Young i brevet. Det var stilet til manageren Frank Gironda og Warner Music-toppsjef Tom Corson, som utgir Youngs musikk via underselskapet Reprise Records. Gironda bekreftet tirsdag at brevet er ekte overfor The Daily Beast, og sier dette er viktig for Neil Young.

Joe Rogan har vist sin sanne side under Korona pandemien, gått imot vaksine og pushet legemidler som på ingen måte kan helbrede Covid-19, blant annet et middel som fjerner parasitter hos hester.

– Vi prøver å finne ut av det nå, sa Youngs manager. Tirsdag formiddag var Youngs musikk fremdeles tilgjengelig på strømmetjenesten.

Joe Rogan er blitt kritisert for å slippe til vaksinemotstandere, og for å ha fremmet påstander om at covid-19 kan behandles med parasittmiddelet Ivermectin.

Spotify betalte 100 millioner dollar for rettighetene til Rogans podkast i 2020, og den er strømmetjenestens suverent mest populære med over 11 millioner lyttere hver episode.

– Jeg gjør dette fordi Spotify sprer feilinformasjon om vaksiner – noe som potensielt kan forårsake død til dem som tror på feilinformasjonen som spres av dem, skrev musikkveteranen, som hevder at Spotify ikke har noen uttalt politikk rundt feilinformasjon. Selv har Neil Young seks millioner følgere på Spotify.

Young er ikke den eneste som reagere på «The Joe Rogan Experience»: Nylig undertegnet 270 leger og forskere et åpent brev til Spotify der de går skarpt ut mot Rogan – og mot Spotify, som de hevder gjør ham i stand til å nå ut så bredt. De ber strømmetjenesten iverksette tiltak for å håndtere feilinformasjon.

Joe Rogan har tidligere sagt på podkasten at han «ikke er lege» og ikke bør betraktes som en kilde til helseinformasjon.

Les på Engelske Klubber: 74 år gamle Roy Hodgson erstatter Claudio Ranieri som Watford-manager

– Jeg er ikke en respektert informasjonskilde, selv ikke for meg, lød det i fjor.