Radio Tango

Current track

Title

Artist


Tuvabands nye singel er inspirert av «Cloudbusting»

Written by on 29. september 2022

I april var Tuvaband på turné i Tyskland med 13 konserter, og i oktober fortsetter turnéen i Canada og Storbritania, før hun slipper et nytt album i januar, som har fått tittlen «New Orders»,

På dette albumet har hun selv komponert, produsert, mikset, spilt inn og spilt alle instrumentene utenom trommer og trombone, men også disse hadde hun arrangert i gjennom programmering.

Les: Skal kjøpe Barcelonas byrival

I morgen slipper Tuvaband singelen ‘Something Good’ med medfølgende musikkvideo.

I Kate Bush sin låt ‘Cloudbusting’ er det en setning som går igjen i begge versene;’Ooh I just know that something good is gonna happen’. Under pandemien spilte Tuva låta gjentatte ganger, først og fremst for å høre denne ene setningen. Hun bestemte seg etter hvert for å lage en låt basert på disse ordene.

Tuva sier: «På den tiden jeg hørte på ‘Cloudbusting’ tenkte jeg at det skulle fantes flere låter som jeg kunne like, med lignende setninger. Jeg bodde i Berlin, hvor det var enda flere- og strengere regler under pandemien, og en ekstremt dyster stemning. Med en usikker fremtid også med tanke på alle andre ting som skjedde i verden, føltes det ut som starten på en dystopisk tid. Jeg bestemte meg for å skrive låten som jeg selv ønsket å høre.»

Tagged as